Интернетот за роботите конечно ќе добие и своја презентација во Универзитетот Ајндховен, јавува BBC. RoboEarth е проект кој ќе им помогне на роботите да се снајдат во ситуациите со кои првпат се снаоѓаат, а својот прв тест роботите ќе го имаат во импровизирана болница; едниот од роботите ќе треба да им ја испраќа мапата од […]

Прочитај повеќе

Во неговата суштина, Roboearth е World Wide Web за роботи: огромна мрежа и база на податоци како роботите можат да споделуваат информации и да учат еден од друг за нивното однесување и нивната околина. Носејќи ново значење на фразата „искуството е најдобриот учител”, целта на RoboEarth е да им дозволи на роботските системи да имаат корист од искуството на другите роботи, поплочувајќи го патот за брз напредок во спознавањето на машините и однесувањето, и на крај, по субтилна и софстицирана комунукација помеѓу луѓето и машините, пишува на официјалната интернет страница.

Прочитај повеќе