Роберт Мулер, директорот на FBI (Федералното биро за истрага на САД) рече дека неговата жена му забранила да користи онлајн банкарство бидејќи за малку ќе станел жртва на phishing измама.
Директорот на FBI добил лажен имејл од неговата банка во кое се барало тој да потврди некои лични информации за неговата сметка.

Прочитај повеќе