Крипто валута во вредност од 29 милиони долари ќе се „влее“ во државните училишата во САД. Донатор се Ripple кои ќе донираат XPR со вредност од 29 милиони долари. „Секој Rippler, од директорскиот тим до најновите вработени, ја започна својата кариера на исто место – во училница. Ова е клучно местo во кое се креираат […]

Прочитај повеќе

По растот од 56% во последниот петок од 2017 година, Ripple го надмина етериум Ethereum, и сега има втор најголем удел во пазарот на криптовалути. Криптовалута чини 2.23 долари, а на неа отпаѓаат 86.3 милијарди долари од вкупниот дел крипто валути. Претходно Ethereum беше зад биткоин по вкупната цена на пазарот на крипто валути. Сепак по […]

Прочитај повеќе