Хрватскиот хипер-автомобил Rimac Nevera постави неофицијален брзински рекорд на четвртина милја. Автомобилот растојанието од 402 метри го помина за 8,582 секунди. Со ова Nevera го замени Tesla Model S Plaid на првото место. Рекордот е направен на специјално подготвена патека која овозможува побрзо „тргнување“ и забрзување. Покрај моќноста на Nevera од 1,914 hp, причина за […]

Прочитај повеќе

Продолжуваат промотивните трки во кои Rimac Nevera се натпреварува и победува против најбрзите возила. „Жртви“ на Nevera овојпат се Porsche Taycan Turbo S и BMW M5. Самата споредба на моќноста на моторот на возилата покажува дека трката нема да биде конкурентна, но доминацијата на хрватскиот електричен автомобил е неверојатна. Ова е втор пат carwow да […]

Прочитај повеќе