За овој наш вмрежен свет, вели Јане Ѓорѓиоски a.к.a. Рибаро за своето ново „Мојата друштвена мрежа“ видео.

Прочитај повеќе

Пролета 2006 година, Јане Ѓорѓиоски го креираше Рибаро, лик кој што имаше што да каже. Во јули 2008 го објави својот прв видео пост „Свиркај“. Денес Рибаро, гротескен лик со кловновско црвено топче наместо нос, е единствениот македонски видео блогер кој продолжува да импресионира и револтира. Денес од само политички монолози Рибаро навлегува во артистичките води, обидувајќи се со аматерска продукција да импровизира и креира анимации кои „ја истакнуваат апсурдноста“.

Прочитај повеќе

Политиката е жешка тема во Македонија, тема која сега се проширува и на Facebook каде партиите сфатија дека поголемиот дел од граѓаните се таму, па започнаа да се грижат за собраните „Likes“.

Прочитај повеќе