Таман ќе подзаборавиме дека било кога се зборувало за World of Warcraft  филм, ќе се појави некоја вест која ќе не потсети и израдува дека ќе видиме епска филмска приказна со Трал и Алијансата. За жал и овојпат вестите не се добри. Режисерот Сем Реми нема да го режира филмот.  Причината е зафатеноста на г. […]

Прочитај повеќе

Помеѓу номинираните филмови од Sundance Film Institute за 2012-та година во категоријата странски документарни филмови се најде и филмот Indie Game: the Movie. Филмот е дело на двајца канаѓани Џејмс Свирски и Лисен Пајот кои поминале една година следејќи ја работата на петмина независни креатори на видео игри. Помеѓу останатото филмот ја следи работата на […]

Прочитај повеќе

Култниот режисер Тим Бартон ги повика твитерџиите заедно да напишат приказна која ќе се искористи за промоција на неговата музејска изложба.

Прочитај повеќе

Новиот Nokia N8 паметен телефон не наиде а добри критики и рецензии, познатиот блог Gizmodo дури и пиша текст како и зошто не сака да го рецензира N8… Куп лоши критики за новиот телефон.

Прочитај повеќе