Уште од поодамна, работев со неколку алатки за тестирање на сигурноста на напишаниот код односно Source Code Audit, алатки кои помагаат автоматски да си ги увидите грешките од кои доколку ги промашите, може да произлезе сериозен проблем во вашите апликации и да бидат цел на разни слабости или напади или пак неочекувани исклучувања и сл.

Прочитај повеќе