Guardian, Financial Times, CNN и Reuters почнуваат со сопствена платформа за реклами со која ќе се обидат да им конкурираат на Facebook и Google. Енититетот е наречен Pangaea Alliance, а заедно овие медимуи имаат 110 милиони читатели до кој ќе вoдат достапни рекламите, објави Guardian. „Pangaea е единствена по квалитетот на партнерите. Знаеме дека довербата […]

Прочитај повеќе

Двојно повеќе луѓе се подготвени да плаќаат за содржината на Интернет, отколку минатата година, вели истражувањето на Институтот за студии по новинарство на Reuters кое било спроведено со 11.000 корисници од 9 различни земји. Во Велика Британија, САД, Франција, Германија и Данска, бројот на такви корисници е 11 отсто, додека во Шпанија, Италија, Јапонија и […]

Прочитај повеќе

Четири од пет Facebook корисници никогаш не купиле продукт или сервис како резултат на рекламите на друштвената мрежа, покажа анкета на Reuters/Ipsos. Анкетат е поразителна за друштвената мрежа која од неодамна излезе на берзата, но чии акции опаѓаат бидејќи инвеститорите не веруваат дека мрежата може да генерира доволно приходи за да ја оправда својата вредност. […]

Прочитај повеќе

И Facebook и Google размислуваат или да го купат Skype или да направат заедно некаква соработка откако Skype го одложи излегувањето на берзата, пишува Reuters повикувајќи се на анонимни извори.

Прочитај повеќе

Следната петта генерација iPhone паметни телефони ќе се појави во септември, според три извори од Азија поврзани со доставата на деловите. Производството на новиот iPhone, кои ќе имаат побрз процесор, започнува во јули и август, се вели во извештајот на Reuters.

Прочитај повеќе

Борејќи се за опстанок, собирајќи донации за да опстане како онлајн проект, WikiLeaks го потсети светот дека новите медиуми и интернетот се потребни во информирање за настаните, за подобрување на транспарентност и за демистифицирање на ПР моќта, како и за поттикнување на истражувачкото и граѓанско новинарство. Имено, WikiLeaks објави видео добиено од анонимен извор во […]

Прочитај повеќе

<Надополнето:> Time.mk се врати на стариот дизајн. Тргнат е Fun делот и „Хардвер“, „Софтвер“ и дел од „Занимливости“ категориите се склопија повторно во една – „Технологија“. Содржината во таа категорија се уште не е ништо посебно или од голема важност, се уште е повеќе занимлива отколку релевантна. </надополнување>

Прочитај повеќе