Брајсон Гарднер, Џосеп Фишер и Брајан Сендер се поранешни инженери на Apple кои ја напуштија компанијата за да креатори паметен ретровизор и аларм, кој Recode го нарече „Nest за автомобили“. Иако технологијата денес овозможува ретровизорот и останатите куп делови да имаат современи сензори, и да го направат возењето да биде побезбедно и поедноставно, ретко која […]

Прочитај повеќе

Кинеската компанија Mobvoi, која пред нешто повеќе од половина година доби инвестиција од Google, започна со изработка на паметен ретровизор. Mobvoi досега работеше на развој на паметни часовници и технологија која се активира со гласот, па гласовното активирање на новиот ретровизор не изненадува. Името на новите ретровизори е Ticmirror, и ќе бидат на некој начин […]

Прочитај повеќе