Едно од најголемите и највлијателните гејминг студија Blizzard наполни 20 години. Студиото стартувано од 1991-ва по Silicon & Synapse ги направи неверојатните гејминг хитови: the Lost Vikings, Diablo, Starcraft, Warcraft и најмасовната онлајн игра Wolrd of Warcraft, а наскоро се очекува и Diablo 3 и новата онлајн игра Titan за која Blizzard вели дека ќе биде поголема од WoW бидејќи „ја знаат, веќе ја играат“.

Прочитај повеќе