Порано, видео игрите доаѓаа во огромни кутии. Беше вистинско доживување да се прави колекција од нив. Сега, размезени од предностите на дигиталната дистрибуција, големите кутии се вистинска реткост, првенствено резервирана за колекционерските изданија. Доколку сакате да се навратите во времето и да видите во какви сè кутии биле испорачувани видео игрите, тогаш посетете го следниот […]

Прочитај повеќе

Noclip веб сајтот се препорачува на сите носталгично-настроени гејмерски души кои сакаат да ги истражат игрите на нивното детство од малку поразлична перспектива. Имено, на овој веб сајт, можете да летате низ мапи на класични игри на Nintendo. Користејќи ја тастатурата и глувчето, можете да ги истражувате мапите на игри како Mario Kart Wii, Super […]

Прочитај повеќе

Во случај да сте фанови на ретро игри тогаш една од задолжителните дестинации е Internet Archive и нивната огромната нова онлајн колекција на игри правени за Commodore 64. Веб сајтот нуди импресивен избор од скоро 30 000 наслови. Благодарејќи на вградената поддршка за емулација, сите од нив можете да ги играте директно од вашиот прелистувач. Од […]

Прочитај повеќе

Ако го прочитавте насловот и се израдувавте на новиот PlayStation 5 ќе мора веднаш да ве разочараме. Станува збор за „Classic“ конзола копија на PlayStation 1. Ретро PlayStation 1 не би бил вистинска копија ако не доаѓа со најдобрите игри. За среќа ова е случај и конзолата доаѓа со најдобрите издадени игри. Final Fantasy VII, Jumping Flash, […]

Прочитај повеќе

Sony PlayStation не е првата конзолa наменета за видеоигри, но секако е една од конзолите кои ја започнаа гејминг револуцијата. Погледнете како конзолата во своите први денови се обидуваше да се справи со пиратеријата.

Прочитај повеќе

Пред триесетина години дел од рекламите за компјутери наликуваа на денешните, со презентирање на можностите на компјутерите. Сепак дел од најдобрите реклами беа сосем поинакви и забавни. Пример се рекламите за Compaq со Џон Клиз.

Прочитај повеќе

Дали се сеќавате на првото вирално видео кое сте го погледнале? За најголем дел од првите корисници на Интернет тоа е видеото на Вини Лакиарди, а без сомневање досега речиси секој го има прегледано. Видеото е кусо и забавно. Вини седи во својотата кабина и работи нешто на компјутер. Набрзо ги губи нервите и започнува […]

Прочитај повеќе

Ако сте сопственик на NES конзолата, тогаш без сомневање се сеќавате на Duck Hunt. Играта беше единственатa која доаѓаше со конзолата, а можеше да ја играте со пиштолот. Играта не беше премногу сложена. Патките излетуваат од грмушките, а играчот го насочува пиштолот и пука, и така до недоглед. Добра вест е дека има нова игра […]

Прочитај повеќе