BBC пишува за 46 годишниот Мика Терхо кој како целосно слеп се вклучил во пилот-проект на германскиот универзитет Тиминген по што му било вградени чип во окото. Откако прогледал, г. Терхо вели дека на почеток луѓето му изгледале како духови.

Прочитај повеќе