Дали технологијата во иднина во целост би можела да ги промени рестораните и нивниот начин на работење? Пред неколку недели во Сан Франциско е отворен првиот комплетно автоматизиран ресторан Eatsa. Неодамна TechCrunch го посети ресторанот, а услугата и изгледот може да ги погледнете во видеото подолу. Првата работа која можат да ја забележат посетителите е […]

Прочитај повеќе

Прашање на време е кога ќе влезете во некој македонски ресторан и наместо да ве пречека келнер, ќе ги направите нарачките преку паметен уред. Всушност, ако го прашате Geoffrey, таблет компјутер наменет за угостителството, таквата еволуција е сосема природна, дури и во Македонија. Уредите се веќе достапни – Geoffrey нуди дигитално мени и електронски нарачки, […]

Прочитај повеќе

Сите сакаме побрза услуга, од гостите до угостителите. Но како до таа услуга? R-keeper, руски сервис кој од неодамна е достапен во Македонија, верува дека го има решението за модернизација на угостителството. R-keeper e софтвер кој e наменет за еден куп бизниси – од хотели, ресторани, кафулиња, клубови, достава, ресторани за брза храна, бањски и […]

Прочитај повеќе

Новиот бесплатен .мк сервис Donesi.com е наменет за интернет нарачување на храна од рестораните без потреба да се врти телефон. Сервисот за почеток има само четири ресторани од Скопје, но најверојатно наскоро ќе се додадат уште ресторани и сендвичари како од Скопје така и од другите .мк градови.

Прочитај повеќе

Donesi.com е веб сервис за нарачка и достава на храна од локалните ресторани. Според луѓе запознаени со случувањата, македонскиот Donesi.com е моментално во затворено тестирање, и се очекува наскоро, меѓу недела-две, да биде стартуван.

Прочитај повеќе

Популарните места од Foursquare ќе бидат резултатит од интернет пребарувачите, вели ко-основачот Денис Кровли во интервју за британскиот Telegraph.

Прочитај повеќе

Google Goggles е апликација за Android 1.6+ мобилните телефони која користи слики за да го пребарува интернетот. Пример, во уметничка галерија сте, со вашиот телефон сликате уметничко дело и со помош на Goggles го пребарувате Google за историјата и авторот на делото.

Прочитај повеќе