Ако не многу одамна API сервисите служеа единствено за интеграција со надворешни апликации, денес ситуацијата е сосема поинаква. Со сѐ поголемиот капацитет на frontend рамките и библиотеките, начинот на кој се справуваме со позадинскиот дел на апликациите е значително променет. Па, доколку сте backend програмери, веројатноста е голема дека во даден момент ќе се соочите […]

Прочитај повеќе