Победник на последниот Codefu Shortest Solution натпреварот е Бојан Костадинов, кој исто така учествуваше и на IEEExtreme, каде со екипата го освоија 4-то место во конкуренција со екипи од целиот свет.

Прочитај повеќе

Google објави на својот Gmail блог неколку совети за тоа како да си направите безбедна лозинка за вашито имејл, Facebook профил… „Дури и одлична лозинка нема да ве сочува да бидете измамени, но имајќи една што е лесна за паметење за вас и тешка да се погоди за другите, е паметно безбедносно решение бидејќи лесните шифри се oткриваат лесно.“, пишува Google.

Прочитај повеќе