Дронот на ланецот 7-Eleven ја направи првата комерцијална испорака на производ во САД. Дронот испорача сендвичи, крофни, кафе и колачиња во градот Рено, Невада. Станува збор за две пратки кои се доставени до двајца различни купувачи. „Јас и жена ми работиме, а имаме и три мали деца 7, 6 и една година. Можноста за достава […]

Прочитај повеќе