Технологијата на Amazon за препознавање на ликови сепак би требало да се врати на доработка. American Civil Liberties Union со тест откри дека Rekognition на Amazon прави куп грешки. Технологијата погрешно препозна 28 членови на Конгресот дека имаат криминално досие, пренесе ArsTechnica. American Civil Liberties Union за 12,33 долари поднесе 25 000 слики на обработка […]

Прочитај повеќе

По Google, Facebook и Microsoft сега и Amazon има вештачка интелигенција за препознавање на слики. Новата функционалност е надградба на досегашноста функционалност Prime Photos. Новиот сервис Amazon Rekognition за дел од сликите е супер прецизен. Tака за разлика од другите кои ќе ви кажат дека на сликата има куче, Amazon ќе ја „погоди“ и расата. […]

Прочитај повеќе