За да креаторите на YouTube содржини добијат некој денар, потребно е да вметнат можности за реклами. За гледачот, таквото нешто знае да биде исклучително фрустрирачко и да го загрозува севкупното искуство, но, од друга страна, доколку рекламата оди барем 30 секунди, авторот на YouTube содржината добива финансиско охрабрување да продолжи и понатаму со креативната пракса. […]

Прочитај повеќе

Повеќе YouTube презентери, помеѓу кои е и најголемата YouТube ѕвезда PewDiePie земале пари од Warner Bros за позитивна критика на Middle Earth: Shadow of Mordor. Ова немаше да биде никаков проблем доколку презентерите објавеа дека станува збор за спонзорирана содржина, но наместо ова за рекламирањето не се зборуваше јавно. Случајот дојде до американската Федерална комисија […]

Прочитај повеќе