Министерството за внатрешни работи ќе постапува и ќе казнува за спречување на излегување на гласење на референдумот. Ова не се однесува единствено за прекршоците кои се прават во физичкиот свет туку и на интернет. „Македонија е слободна демократска земја со европски манири. Секаков вид на притисок, закана или уцена при чинот на гласањето ќе биде […]

Прочитај повеќе

„Да разјасниме“ е нов проект на Горјан Јовановски, мотивиран од различните толкувања на договорот помеѓу Македонија и Грција. Платформата како и „Мој воздух“ ќе има за цел да ги информира граѓаните и да ја зголеми свеста за некои теми и прашања. Целта на платформата е да им се помогне во политичко и социјално едуцирање на јавноста. […]

Прочитај повеќе