Пред само некоку години Сајтот на скопската автобуска станица беше убедливо најлошиот .мк сај. Не беше проблемот што беше лошо дизајниран, има и полоши сајтови, туку што SAS.com.mk е сајт на компанија која услужува илјадници македонски и странски граѓани дневно и како таков треба да биде лесен за користење и информативен. Најлошиот сајт во 2011-та […]

Прочитај повеќе

Twitter тестира нов дизајн за профилите со кој профил сликата и кратката биографија се во горниот лев агол за да остапат место за тајмлајнот со поистакнати фотографии и постови. Според тоа што може да се види, редизајнот наликува повеќе на нешто што би очекувале од Google+ и Facebook, а не од Twitter кој до сега […]

Прочитај повеќе

Twitter.com доби нов дизајн кој треба да ги унифицира двете верзии, и мобилната и десктоп верзијата. Промените не се големи, нема некоја нова функционалност – затоа и најавата за редизајнот е само преку твит – туку има естетско редизајнирање на профилите, што може само да им го олесни користењето на корисниците кои ги следат информациите […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за четување, WhatsApp, која има околу 350 милиони корисници, ја дочека долго најавуваната надградба за iOS 7. Дизајнот на надградената апликација сега подобро се вклопува во новиот минималистички дизајн на iOS, а надградена е опцијата за разговор со повеќе луѓе со воведување на broadcast-листа, олеснето е користењето на функцијата за блокирање на контакти, а […]

Прочитај повеќе

iOS 7 е повеќе од храбар обид да се престави свеж и редизајниран оперативен систем на корисници кои го сакаат iPhone поради неговата едноставност. Toj e идниот OС за сите следни уреди на Apple, од телефони и таблет компјутери до паметни часовници. Но, iOS 7 доаѓа во време кога Apple мораше да престави нешто поново […]

Прочитај повеќе


По 10-ти септември iOS 7 дефинитивно ќе донесе ново искуство за сите корисници на iPhone и iOS. Но, тоа не значи дека новата верзија ќе биде веднаш прифатена, или пак дека минималистичкиот концепт на главниот дизајнер на Apple, Џоnaтан Ајви, е перфектен. Редизајнираниот iOS 7 можеби треба да се гледа како на основа за идни […]

Прочитај повеќе

Најпопуларниот .мк агрегатор за вести, Time.mk, од денес има нов редизајн, кој иако е мала промена, сепак е корисен бидејќи им остава повеќе простор на информациите. Сега категориите кои беа од левата страна на сајтот, се поставени над вестите што делува малку поорганизирано и појасно доколку сакате да се пребарувате вести во различни теми. Промена […]

Прочитај повеќе

Веќе не ви треба покана за да ги користите новите Google Maps. Тие сега се достапни за сите кои ќе се логираат и ќе кликнат на Try now, објави Google преку твит. The new Google Maps for the web is even easier to try out. No email invite needed. Sign up and get instant access: […]

Прочитај повеќе

Opera ја издаде петнаесеттата итерација на својот прелистувач. Прелистувачот е базиран на Chromium и не е надградба на досегашната верзија, туку целосно нов прелистувач изработен од „нула“. Новата Opera доаѓа со неколку нови функции: Speed Dial, Discover и Stash. Speed Dial наликува на почетниот екран на Chrome, и овозможува едноставен начин за организирање на вашите […]

Прочитај повеќе

Во текот на минатата недела Google го најави новиот дизајн, односно подобрената организација на мејловите на Gmail. Редизајнот на најкористениот мејл сервис, Gmail се однесува на табовите во кои е категоризирана целата дојдовна пошта, па одсега ќе можете да имате посебен таб за личните мејлови, за промоции, форуми/мејлинг листи итн. Таа промена сè уште не […]

Прочитај повеќе

Google вчера и официјално го претстави новиот дизајн на Gmail кој на корисниците треба да им понуди целосна контрола, односно организација, на мејловите што корисниците ги добиваат во своите сандачиња. Што се однесува до промените, тука е новата можност за прегледување и групирање на мејловите во категории кои сега се прикажуваат како табови на врвот […]

Прочитај повеќе