Единствениот национален регистар на прописи доби нов редизајн на сајтот со нови додадени услуго. Проектот е плод на соработка помеѓу Министерот за информатичко општество и USAID, а ова е втора негова надградба откако е воведена е-услугата во 2009 година. Новата надградба е во насока за зголемување на практичноста при користењето на сајтот, но и поголемо […]

Прочитај повеќе

Доколку од вчера сте го посетиле сајтот на Steam, тогаш најверојатно веќе забележавте дека најголемата продавница за видеоигри има редизајниран сајт. Промените се направени за корисниците да можат да добијат што е можно поперсонализирано искуство. Oтсега почетната страна ќе ви нуди игри во зависност од тоа што сте купиле досега, но уште поважно, игрите кои […]

Прочитај повеќе

Берлинскиот 6Wunderkinder направи комплетен редизајн на својата Wunderlist апликација, која сега, мора да признаеме, изгледа фантастично. Минималистичка и едноставна за користење, мобилната to-do листа, им служи на 8 милиони регистрирани корисници кои сакаат да си водат потсетник за обврските. Покрај чистиот дизајн, новата верзија на Wunderlist има и една интереса новина – јавни to-do листи. […]

Прочитај повеќе

SoundCloud, популарната платформа за објавување и пребарување на музика од ентузијасти и гаражни бендови до популарни артисти, објави редизајнирана апликација за iPhone, која веќе нема опција за снимање на песни. Апликацијата е направена повторно од нула со намера да се стави фокусот на слушање и откривање на нова музика преку минималистички интуитивен интерфејс, замислен да […]

Прочитај повеќе

Колку и да е популарен и корисен за десктоп, Skype за iOS е можеби една од полошите апликации за комуникација, бидејќи му треба мнооогу време да стартува и има лош, непрактичен интерфејс за мобилен телефон. Но, тоа сега ќе се смени, ветува компанијата најавувајќи го новиот Skype 5.0 за iPhone. Новата апликација ќе биде редизајнирана […]

Прочитај повеќе

Google работи на целосен редизајн на Gmail, покажуваат скриншоти кои ги сподели Geek. Станува збор за целосно нов изглед кој задржува многу мал дел од сегашниот. Првата работа која се забележува е дека новото сандаче наликува дека е подготвувано за мобилната платформа Android. Сервисот ќе има одзумирање, со што се овозможува истовремено отворање на Hangouts […]

Прочитај повеќе

TweetsPie, наградуваната македонска апликација за прегледување на најпопуларните твитови, објави нов редизајн на својата Android верзија. Со новиот минималистички дизајн на Сања Вељановска, „се следат трендовите“ и промените кои ги прави Twitter, и се додаваат неколку нови функционалности кои ќе треба да ја направат апликацијата поинтерактивна. Освен што може да се отвори кориснички профил директно […]

Прочитај повеќе

Codecademy, чија цел е да ги научи корисниците да програмираат и пишуваат код, претстави нов редизајниран сајт со кој сака да продолжи да расте и да го подобри брендот. Редизајнот доаѓа по неколку годишно поправање на сегменти од сајтот, па „сега конечно е дојден моментот за редизајн“. Редизајнот е искористен и за дефинирање на палета […]

Прочитај повеќе

По тестовите во февруари, Twitter сега ги стартува новите профил страни кои ја претворија уникатната платорма за микро-блогирање во нешто веќе видено и досадно. Идејата на Twitter е да им овозможи на корисниците да се претстават подобро, со поглеми лични слики, истакната биографија и истакнати броеви на слебеници и твитови и најдобрите твитови кои сега […]

Прочитај повеќе

Само два дена откако го издаде Firefox 28, Mozilla веќе започна да работи на следната верзија прелистувачот која има редизајниран кориснички интерфејс. Први новитети кои се најавени за Firefox 29 се новата алатка за синхронизација, можност за прилагодување и кориснички интерфејс. Синхронизацијата е достапна за сите четири верзии на прелистувачот, овозможува синхронизирање на сите уреди, […]

Прочитај повеќе

Facebook претстави редизајн на фан страните, кои сега ќе наликуваат повеќе на корисничките Timeline профилите. Тоа што е добро за корисниците во новиот дизајн, кој ќе стартува наскоро и постепено за сите корисници, е што постовите ќе бидат во една, десна колона, а сите информации за страната ќе бидат од лево, пример колку лајкови има […]

Прочитај повеќе

Пред една година Facebook ја осмисли иднината за изгледод на News Feed. Сепак по една година се откажуваат и се враќаат кон стартиот изглед. Причина за ова е незадоволството на корисниците кои никогаш не се навикнаа на новиот изглед, но и поради тоа што никогаш не успеа да стане персонализиран весник. Новoстите отсега ќе доаѓаат […]

Прочитај повеќе