Како Reddit стана толку популарен? Па, на тој начин што на почетокот целата Reddit заедница се засновала на илијадници лажни профили создадени од ко-основачите на сајтот, вели Стив Хофман (еден од ко-основачите на Reddit). За сајтот да изгледа полн, Хофман и Алексис Оханиан испраќале линкови како од други личности, односно со различни кориснички имиња. Таа […]

Прочитај повеќе

Алексис Оханиан, ко-основачот на Reddit, верува дека секој корисник може да биде потенцијален заштитник на Интернетот, или „Бетмен или Бетвумен“ како што тој вели. „Не е потребно да бидете милијардер со нервозни задачи за да го зачувате интернетот.“, изјави Оханиан на Personal Democracy Forum одржан вчера. „Херојот сте вие. Секогаш сте биле вие и треба […]

Прочитај повеќе

Khan Academy сега има над 4 милиони корисници месечно и над 2.700 eдукативни видеа, открива основачот на Khan Academy, Салман Кан, во забавно сесија на „прашања и одговори“ со корисниците на Reddit. Покрај класичните пофалби од луѓе кои конечно положиле тежок предмет на факултет или од родители кои конечно ги натерале своите деца да учат […]

Прочитај повеќе

Пред некој ден објавивме текст, совет за како да го додадете вашиот Facebook ѕид во Google+ стримот. Се работеше за додаток за Firefox и Chrome кој се инсталира лесно и функционира добро, може да се следат линковите постирани на Facebook преку Google+, можеше да се постираат статуси… звучи корисно нели за луѓе кои сакаат да […]

Прочитај повеќе

Во дискусија за Chrome на Reddit, Google инженер сподели дека нивната интернет брзина е 523.95 мегабити во секунда. Ова значи дека Google има 13 пати побрз интернет од eден од најбрзите оптички понуди во Македонија од 40 Мb/s, односно 40 пати побрз од просечната интернет брзина од 13 Mb/s во Европа.

Прочитај повеќе

Отстранети се повеќе од 50 апликации на Android пазарот во кое најден малициозен софтвер. Малициозниот софтвер е „вметнуван” во легитимни апликации како игри кои претходно веќе биле на пазарот. За жал на корисниците, овие апликации биле симнати повеќе од 200.000 пати, но Google брзо реагираа и сега апликациите се отстранети.

Прочитај повеќе


IndexTank објавија нов интерфејс за развивање на апликации, кој им овозможува на програмерите да додадат пребарување на нивните апликации или да градат енџини за пребарување со множества од податоци кои се достапни на интернет. API-то на IndexTank дефинира методи за менаџирање на индекси (креирање и бришење), оперирање со индексите (додавање и бришење документи, функции и сл.), извршува пребарувања и сл.

Прочитај повеќе

Нa Reddit се појави листава со скоро 20 Android таблет компјутери, од кои некои ќе се појават при крај на годинава, а за други нема датум. За некои модели има и цена, која варира од 99 долари до 500 долари, зависно од спецификациите.

Прочитај повеќе