Без разлика дали мотивирани од лошиот производ или од преголемите очекувања, Microsoft Surface RT дебитира со лоши критики. Verge, Gizmodo, FWD, New York Times не го поштедија првиот таблет на Microsoft. Иако некој од критиките се претерани, „Surface не е корисен во вашиот скут, освен ако не сакате да се мачите“, или „ Навистина ќе се […]

Прочитај повеќе

Американскиот Yelp го купи својот најголем конкурент во Европа, Qype за 50 милиони долари. И двете компании се фокусирани на друштвените мрежи и пред се да споделуваат кориснички препораки и рецензии распределени околу локациите кои се пребаруваат. Qype е етаблиран во Германија и Велика Британија, а не е занемарливо неговото присуство во целиот дел на централна Европа, но и […]

Прочитај повеќе

Блогот Веб-сајт на денот е блог кој ги архивира текстовите кои се појавуваат во весникот Време, а кои се однесуваат на т.е. рецензираат разни корисни и кул веб сајтови или веб алатки и сервиси.

Прочитај повеќе