Не баш некое големо изненадување дека видео игрите се повеќе наликуваат на реалноста, но доколку го погледате видеото oд Grand Theft Auto V, креирано од Despicable Channel, нема да останете рамнодушни. Деталите на кои е обранато внимание кога е креирана играта прават барем графички играта да биде вистинско ремек дело. Постојана промена на облаците, ветер […]

Прочитај повеќе

Зарем има реклама или постер денес кој не се средува со Photoshop? Според Британија, има граница во дигиталното манипулирање на фотографиите. Посебно има граница кога се работи за реклами во козметичката индустрија каде лицето на постер е толку перфектно измазнето што ја искривува реалноста, перцепцијата и очекувањата што ги добиваат клиентите за продуктите. Или со […]

Прочитај повеќе

Холандската Layar ја стартуваше првата продавница за мобилни апликации со проширената реалност нудејќи им можност на девелоперите преку Layar Reality Browser да понудат платено искуство во проширената реалност на повеќе мобилни платформи како iPhone или Android.

Прочитај повеќе