Google Analytics, еден од најуспешните проекти на Google, конечно се збогати со можност за пратање резултати во вистинско време. Со новото подобрување на овој сервис, Google повторно планира да ја размрда конкуренцијата кога станува збор за веб аналитика. Google Analytics до сега нудеше прилично точни резултати за тоа колкав сообраќај има на одреден веб сајт, […]

Прочитај повеќе

Неколку корисници започнаа соработка во реално време користејќи го Google Docs со цел да се споделат идеи за банер против полициска бруталнос. Банерот ќе биде предложен да се постави на .мк сајтовите.

Прочитај повеќе

Facebook тестира страничен бар кој ќе се прикажува на десната страна од ѕидот и ќе прикажува активности кои се „случуваат сега“, oткрива Dazeinfo.

Прочитај повеќе

Сега сајтовите кои го користат AddThis копчето за споделување содржина, и кое ги содржи во себе поголемиот дел од друштвените мрежи, ќе можат да следат статистика за секој споделен линк во реално време.

Прочитај повеќе

Google воведе неколку новини во нивното тaканаречено социјално пребарување кои се со цел да ни помогнат да ги добиеме најрелевантните можни резултати од нашите пријатели од друштвените мрежи.

Прочитај повеќе

Facebook без некоја најава стартуваше опција коментарите да се прикажуваат во реално време. Коментарите се прикажуваат во стримот за вести или на профилите во момент на објавувањето, без потреба да се кликне Refresh на страната, налик на чет. Овие коментари е сличан со опцијата на FriendFeed друштвената мрежа која Facebook ја купи пред подолго време.

Прочитај повеќе

Google објави нова верзија на Translate апликацијата за Android телефоните, која ја има опцијата за „разговорно преведување“ која преведува во момент додека се зборува, додека се води разговор со странски соговорник.

Прочитај повеќе

iPhone апликацијата Word Lens на QuestVisual e неверојатна апликација која преведува принтан текст во реално време користејќи ја камерата на телефонот за „оптичко препознавање знаци“. „Word Lens e речник – еволуиран. Ги прегледува зборовите за вас и ви ги прикажува во контекст. Можете да го користите Word Lens на вашите патувања да преведете менија, улични […]

Прочитај повеќе

Google стартуваше нова страна за подобреното пребарување во реално време кое прв пат го објави пребарувањето во реално време во декември и кое до сега беше интегрирано со резултатите.

Прочитај повеќе

Роб Осбеј забележа дека како што куца во интернет пребарувачот така се променуваат резултатите во реално време.

Прочитај повеќе

Новите верзии на Twitter клиентите Echofon и TwееtDeck ќе го користат новиот User Stream API на Twitter за да објавуваат статуси во реално време, без потреба да се рефрешира фидот. Секој одговор на твитот, ретвитување или порака ќе се појави веднаш во реално време.

Прочитај повеќе

Светското првенство е при крај, а со тoа и дискусии на друштвените мрежи за фаворитите, за кој фудбалер го бива, а кој е тапа, за прогнози… но тоа не е причина да не се прегледаат старите и интересни дискусии, нели?

Прочитај повеќе