Google стартуваше нова страна за подобреното пребарување во реално време кое прв пат го објави пребарувањето во реално време во декември и кое до сега беше интегрирано со резултатите.

Прочитај повеќе

„Интернет на нештата“ е концепт кој подразбира секој уред, секој објект, секое нешто од шоља за кафе до автомобил да биде поврзан со интернет и да комуницира меѓу себе. Звучи футуристички, но ова е неизбежен проект за кој Европската Унија постави агенда за одредување стандарди како да се развива „интернет на нештата“.

Прочитај повеќе

Google го подобри својот Docs сервис збогатувајќи го етирот за документи со додатни опции меѓу кои и едитирање во реално-време, односно можете да ги гледате сите промени до најмалиот знак. Додаден е и чат од страна со цел да се разговараат промените.

Прочитај повеќе