Во ова последно видео од ReactJs туторијалот на Никола Ѓоргиев воедно е и последно видео од ToDo апликацијата. Во видеото Никола објаснува како да ја завршиме и последната функционалност од проектот Drag&Drop прередувањето на елементите од листата. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку туторијали […]

Прочитај повеќе

Во ова видео продолжува развојот на мини проектот кој треба да ги „заокружи“ React туторијалите со Никола Ѓоргиев. Овој пат Никола го објаснува кодот со кој може да ги бришеме ToDo елементите. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку туторијали на својот YouTube канал. Овојпат […]

Прочитај повеќе

И во ова видео продолжува развојот на апликацијата, поточно планерот. Во овој Никола го објаснува делот на кодот со кој се додава нов ToDо Item. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку туторијали на својот YouTube канал. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript. […]

Прочитај повеќе

Во ова видео започнува развојот на апликацијата и почеток на пишување на кодот. Поголем дел од елементите ќе бидат разделени во одделни компоненти. Ова ќе обезбеди кодот да биде попрегледен со што и апликацијата ќе биде полесна за менување и одржување во иднина. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство […]

Прочитај повеќе

Ова е второ видео во кое може да ја видиме апликацијата која е финален проект на овие туторијали. Во овој дел ќе се запознаеме малку повеќе со кодот и како функционира Drag&Drop-функционалноста. Ова е овозможено од „react sortable hoc“ библиотеката, па ќе се запознаеме и со ова. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето […]

Прочитај повеќе

Со овој туторијал започнува делот во кој започнува развој на мини проект. Мини проектот е разделен во повеќе видеа за неколку видеа за полесно следење. Апликацијата е едноставен планер кој овозможува внес на активност и нејзин опис. Ова е прво видео е прв дел од описот на апликацијата и преглед на кодот. Никола Ѓоргиев е […]

Прочитај повеќе

Во ова виде повторно нема кодирање, но има неколку супер одговори на прашања. Дел од прашањата се однесуваат на Visual Studio Code, а дел се однесуваат на тоа каде може да продолжите напредувате со ReactJs. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку туторијали на својот […]

Прочитај повеќе

Во новото видео ќе се запознаеме со LazyLoading, што значи ова и како се користи. Дополнително ќе се потсетиме како да додадеме копче и ќе на учиме како да користиме inline стил во ReactJs. Во ова видео ќе додадеме LazyLoading за нашите постови, односно ќе додадеме Load More копче, и секогаш кога ќе притиснеме на […]

Прочитај повеќе

Ново видео на Никола Ѓоргиев кое е продолжение на досегашните туторијали од Никола. Во овој туторијал ќе научиме да вчитуваме и да користиме податоци од API. За оваа прилика ќе го користиме jsonplaceholder. Дополнително ќе се запознаеме со Grid Layout и Card. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да […]

Прочитај повеќе

Во овој туторијал Никола продолжува со истата тема од претходниот туторијал; Значи продолжуваме да работиме на навигацијата. Ова е навистина кусо видео кое ќе ни објасни сè што ни е потребно да се запознаеме со NavLink. Дополнително ќе се запознаеме и со начинот на кој се стилизираат овие елементи. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој […]

Прочитај повеќе

Ова видео е своевиден продолжеток на минатото во кое Никола ни покажа како да креираме навигација за веб страница со React. Во ова видео ќе зборува како на AppBar во ReactJS да додадеме линкови. Ново во ова видео е креирање и користење на „Layout“ за креирање шаблони за веб-страници. Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој […]

Прочитај повеќе

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали. Овојпат Никола го споделува своето искуство со JavaScript, а понатаму и со React. Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски. Ново ReactЈs видео од Никола, а овој пат […]

Прочитај повеќе