Mozilla Firefox 4 најверојатно ќе се појави на 22 март, тоа е за недела дена од сега, но само доколку нема некоја посебно незгодни грешки и багови во финалната тест верзија на прелистувачот, вели од Демон Сикоре од Mozilla.

Прочитај повеќе

Моzilla Firefox 4 Release Candidate 1 е достапен за симнување на македонски јазици. Firefox 4 RC 1 ги содржи новините како Sync и Panorama. Но, oваа верзија на прелистувачот не е конечна, туку е кандидат за објавување, сè уште во фаза на тестирање и собирање фидбек од корисниците, па може да се појави по некој проблем при користењето.

Прочитај повеќе