Гигантот за електрични возила, Tesla, го зголемува своето присуство во Европа. Компанијата своите развојни канцеларии главно ги „држи“ во САД, но има канцеларии и во Германија и Велика Британија. Веќе неколку недели се појавуваат вести дека Tesla планира да отвори канцеларии во Грција. Компанијата оваа вест ја потврди за порталот Electrek. „Tesla гради мала развојна канцеларија […]

Прочитај повеќе

Apple објави дека го отвора првиот iOS развоен центар во Европа, поточно во Неапол, Италија. Во него ќе се обучува следната генерација на iOS програмери, јави Apple, додавајќи дека студентите ќе учат за практични вештини на иновативниот и најживиот екосистем. Според Apple европските компании заработиле над 10,2 милијарди евра благодарение на AppStore, а во Италија […]

Прочитај повеќе