Германските разузнавачки служби добија законска можност да ги следат компјутерите на корисниците кои се под сомневање за криминал. Портпаролот на владата објави дека ја одобрила употребата на тројанци за следење на осомничените. Разузнавачките агенции ќе имаат легален пристап до компјутерот, лаптопот и телефонот на осомничениот. Ќе можат да ги сoберат податоците од дисковите на корисникот […]

Прочитај повеќе

Американскиот сенат ќе и даде повеќе пари на CIA да го развие Facebook бидејќи разузнавачката агенција е „изненадена што луѓето споделуваат се што стигнат… што е навистина сон кој се остварил за CIA”, пренесува сајтот за пародии и лажни вести, The Onion.

Прочитај повеќе