За време на одредени состаноци, интервјуа или разговори транскципцијата знае да биде исклучително корисна. Неместо постојано „фаќање“ белешки или снимање на целиот разговор од едно лице, Group Transcribe врши транскрипција во реално време директно до телефоните на учесниците во разговорот. Паралелно со ова, можете да повикувате и други луѓе да се приклучат на состанокот и […]

Прочитај повеќе

Чет-ботови се интересни помошни средства за инстантно информирање на бројни прашања од општ карактер. Сè повеќе компании ги имплементираат на нивните сајтови, со цел да се избегне праќање мејлови, отворање тикети и активирање вистински лица за нешто што може да биде побрзо и поекономично разрешено. Но, што доколку само сте желни за разговор со чет […]

Прочитај повеќе

Корисниците на сервисот за споделување на фајлови, слики, pdf, табели и куп други формати, Slack, сега нуди и можност за гласовен разговор. Надградбата доаѓа и на десктоп и на мобилната верзија. Гласовните разговори доаѓаат и за претплатниците, и за корисници кои го користат сервисот бесплатно, но претплатниците ќе имаат предност да користат групни разговори. Компанијата […]

Прочитај повеќе

Boondoggle, дигитална маркетинг агенција, објави интересна презентација во која објаснува како всушност компаниите треба да се активираат на друштвените мрежи, како да го започнат разговорот и како да продолжат да комуницираат со своите сегашни и потенцијални клиенти. Како што кажува и самиот наслов, најважна е содржината. Без содржина нема да привлечете внимание. Но, ако имате […]

Прочитај повеќе

Joint.im е апликација која ги проширува можностите кои ви ги дава Twitter за приватни разговори (директна порака) и ви овозможува да комуницирате преку инстант пораки со поединци или група од вашите постоечки Twitter контакти. Секак, останува правилото кое важи и за директните пораки на Twitter, твитерџијата со кој ќе сакате да раговарате мора да ве следи.

Прочитај повеќе

Сите сме свесни за можностите кои ги нуди интернет маркетингот, да се биде интерактивен, директен и вирален, да се допре до повеќе корисници одеднаж. Epipheo Studios ја знаат тајната за комуницирање со публиката на интернет. А ние можеме да научиме многу од нивниот начин на работа.

Прочитај повеќе

Проблемот со Facebook четот е што го користиме за да разговараме со неколку пријатели, но не и со сите онлајн пријатели. Затоа постои опција за да се филтрира четот и да се остават само луѓето со кои си муабетите.

Прочитај повеќе

Clobby е Facebook апликација за комуникација со можност за групен чет. Апликацијата е многу поефикасна од примарниот чет на Facebook. Не само што е на поголем екран и не се појавува на сите отворени Facebook табови, туку можете да разговарате со повеќе пријатели одеднаш.

Прочитај повеќе

Microsoft тестира преведување во реално време за мобилен телефон. Целиот телефонски разговор се преведува на различен јазик додека зборувате. Сличен проект беше најавен и од Google но за разлика од нив, кои само го најавија преведувањето, Microsoft објави видео од прототипот „Преведувачки телефон“ објаснуваjќи како работи преведувањето.

Прочитај повеќе