Microsoft се извини за навредливите твитови на својот четбот Tay. „Ова не е дел од она за што ние се залагаме, ниту е намената за која го креиравме Tay“, вели Питер Ли од Microsoft. Освен извинувањето, има и малку добри вести, а тоа е дека компанијата веќе знае што треба да имплементира за да ги […]

Прочитај повеќе

За само еден ден вештачката интелегенција на Microsoft се претвори од возбудлив експеримент во неподнослив расистички четбот, кој мораше да биде исклучен. Вештачката интелегенција Tay на крајот стана толкав проблем на Microsoft, што компанијата започна да ги едитира твитовите, за на крај да го исклучи. Tay беше експеримент кој учи преку разговор. Креиран е за […]

Прочитај повеќе