Без сомневање „ransomware“-нападите се дел од најголемите предизвици за безбедносните експерти во компаниите. Недостатокот од транспарентност и начин на кој може да го измериме влијанието на овие напади ни оневозможува да добиеме поточна претстава. Еден од начините кој може да помогне во согледувањето на штетата направена со овие напади е преку процена на висината на […]

Прочитај повеќе