Покрај екстензиите, Google објави и веб базирана, достапна преку секој десктоп прелистувач, Page Speed алатка за оптимизирање на брзината на веб страните, за рангирање на брзината на сајтот и давање сугестии за како да се подобри истиот.

Прочитај повеќе