Google најавува промени во рангирањето кои треба да ги израдуваат сите корисници. Апликациите кои често паѓаат ќе бидат пониско рангирани на Google Play Store. Промените се дел од напорите на Google за поквалитетни апликации. Компанијата работи на вештачка интелигенција која ќе овозможи презентација на поквалитетни апликации. Квалитетот на кодот е само еден од критериумите. Google […]

Прочитај повеќе

AlternativeTo е интересен сајт на кој ќе најдете најразновиден софтвер за неколку десктоп и мобилни оперативни системи. Но, за разлика од слични такви сајтови, AlternativeTo освен листи на софтвер нуди и алтернативи на истиот софтвер.

Прочитај повеќе