WindowGrid е едноставна и малечка алатка која на корисниците им овозможува да го уредат распоредот на отворените прозорци. Користењето е едноставно и се базира на мрежа (решетка) со 12 колони и 6 реда. Ова овозможува поставување на прозорците во овие рамки и креирање на распоред што корисникот едноставно може да го повтори. Во однос на […]

Прочитај повеќе

Валентин е ден на заљубените нели, со тоа и ден за давање подароци на својата подобра половина. По повод празникот It.com.mk се прошета низ ГТЦ и низ веб во потрага по интересни гик уреди со цел да ви инспирираме идеја за подароци.

Прочитај повеќе