Веб бележникот Evernote ја купи iPad апликацијата Penultimate, четвртата најпродавана апликација на сите времиња на iPad, за необјавена сума. Evernote е сервис кој овозможува да фаќате белешки додека сурфате, да ги складирате идеите, аудиото и се што ќе видите на веб, за да можете да го зачувате и потоа да им пристапите од било каде, […]

Прочитај повеќе

Европската веб библиотека ги надмина очекувањата и за 2010 година наместо 10 милиони, сега има над 14 милиони парчиња културно наследство од разните европски земји. Europeana, која стартуваше во 2008 година , содржи дигитализирани книги, мапи, фотографии, слики, музејски објекти, филмски и музички клипчиња кои ја покажуваат културната разновидност на земјите членки. Пример, најнови додадени […]

Прочитај повеќе