Steam Deck е нова рачна конзола која треба да биде конкуренција на Nintendo Switch. Конзолата доаѓа од креаторите на најголемата платформа за видеоигри Valve и според најавата ќе има неколку модели. Иако станува збор за рачна конзола хардверот е импресивен и може да му позавидат и сопственици на некои компјутери. Конзолата доаѓа со AMD APU, […]

Прочитај повеќе

Новата рачна конзола на Nintendo, Switch падна во рацете на iFixit. Најверојатно веќе претпоставувате дека имаме можност да ги разгледаме и наjситните детали на уредот. Со 8 од 10, уредот е еден од наједноставните за поправка. Nintendo е една од ретките компании коja произведува рачни конзоли веќе долг период. Kонзолата доаѓа со 6.2 мулти-тач LCD […]

Прочитај повеќе

Nintendo ја претстави новата конзола Nintendo NX. Конзолата e составена од три дела, дисплеј и два контролери кои се спојуваат во една конзола, јави Eurogamer. Контролерите се прицврстуваат од двете страни на дисплејот, но може да се користат и исклучени. Кога корисникот е во близина на телевизор, може да го приклучи системот и да игра […]

Прочитај повеќе