По Apple и Samsung, со најава за паметен часовник излезе и Google, пишува Financial Times. Новиот уред не се изработува во X-lab туку од развојниот оддел на Android, тврдат неименувани извори запознаени со проектот. Со ова трите гиганти би им се придружиле на Nike и Sony кои веќе имаат паметни часовници, но и на часовникот […]

Прочитај повеќе

Јужнокорејскиот Samsung развива паметен часовник со кој ќе му конкурира на Apple, кој исто така работат на вакви рачни уреди кои ќе бидат како додатоци на паметните телефони, пушува Bloomberg. Преку рачните часовници ќе можете да стартувате апликации, да мерите пулс, но и да правите повици. Можеби сега ви звучи чудно да носите таков уред […]

Прочитај повеќе

Тissot стартуваше апликација со проширена реалност со која корисниците можат да пробаат околу 28 различни рачни часовници.

Прочитај повеќе