Минатата и оваа недела се случија две интересни и важни работи. Најпрво Neuralink ни претстави до каде е со развојот на својот имплант. Оваа недела Guardian ни ја покажа првата статија напишана од вештачка интелигенција. Двата настани покажуваат дека веројатно ниту креативната работа, ниту работата за која е потребна исклучителна вештина можеби нема да им […]

Прочитај повеќе

Технологијата ја менува работата и работните позиции кои се потребни. Стив Хатфилд од Deloitte говори на оваа тема на самитот на Singularity. Најголем дел од предвидувањата не се новост, но дел од поентите се многу интересни.

Прочитај повеќе

Џон Хегел има 35 години искуство како консултатнт, автор, говорник и претприемач. Г. Хагел смета дека сите работни позиции кои се засноваат на рутина ќе бидат заменети со машини. Ова ќе креира можност да бидат автоматизирани куп работни позиции кои денес постојат. Од превозници, до грижа за корисници и преведувачи, никој не е безбеден од […]

Прочитај повеќе