За многумина, времето на покренување на компјутерот знае да биде исклучително долго. Главните виновници за тоа се бројните апликации и процеси кои автоматски се вклучуваат со оперативниот систем. Времето на чекање дефинитивно е пократко доколку имате SSD диск, но што е за сите останати кои немаат? Самиот оперативен систем има вграден управител за самопокренувачки апликации. […]

Прочитај повеќе