Софтверот кој се користи во стотици милиони уреди ширум светот има уште еден сериозен баг, кој на напаѓачите им овозможува да дојдат до сите податоци кои се складирани на уредот. Безбедносниот пропуст наречен QuadRooter е презентиран на DEF CON 24 во Лас Вегас. Сите уреди кои имаат процесор од производителот Qualcomm се подложни на овој […]

Прочитај повеќе