Новата iOS 5.1 бета 3 верзија, која Apple ја сподели со програмерите, открива дека новиот iPad таблет, заедно со подобар процесор, ќе го има и личниот асистент Siri. Во бета верзија на мобилниот оперативен систем е додадена нова секција во менито за тастатурата во кое се опишува за дикцијата и приватноста. Во таа секција се […]

Прочитај повеќе

Nvidia го најави долгоочекуваниот Tegra 3 процесор, првиот quad-core процесор наменет исклучиво за мобилни уреди. Според Nvidia, Tegra 3 ќе овозможи три пати подобри перформанси од претходната dual-core Tegra генерација, и со тоа ќе го подобри мултитаскингот, веб прелистувањето, како и перформансот на апликациите. Tegra 3 своето деби ќе го има на таблет компјутерот Asus […]

Прочитај повеќе

Nvidia го претстави првиот quad-core чип за мобилни уреди кој е развиен од проектот Kal-El.

Прочитај повеќе