iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, LG Nexus 5 и Amazon Fire Phone мораа да се поклонат пред вештините на хакерите на Pwn2Оwn во Токио. Станува збор за натпревар на хакери кој постојано покажува дека доколку уредот има софтвер на него, може да биде хакиран, вели Ars Technica. iPhone 5S „падна“ поради искористување на два пропусти […]

Прочитај повеќе

Google Chrome конечно „падна“ по две години пркосење на хакерите на натпреварувањето Pwnium на безбедносната конференција CanSecWest. Пропустите во прелистувачот беа откриени од рускиот студент Сергеј Глазунов кој освои 60.000 долари награда од Google за наоѓање на грешката. Оваа награда е дел од понудениот фонд од еден милион долари кој Google го нуди за сите […]

Прочитај повеќе

Google е толку сигурен во својот прелистувач Google Chrome што ќе даде 60.000 долари за тие хакери кои ќе најдат безбедносни дупки и багови за време на натпреварот Pwn2Own што треба да се случи следната недела. Овие хакерски конференции ги користат и официјалните организатори на овој настан Hewlett-Packard, кои нудат 60.000 долари за прво место, […]

Прочитај повеќе

Иако официјално натпреварувачите кои требаа да ги предизвикаат прелистувачите не се појавија на натпреварот, правилата си се правила, и Google Chrome и Mozilla Firefox се прогласени за непобедени на Pwn2own. Ова е трет пат по ред Google Chrome да не биде компромитиран на Pwn2own, а првпат за Mozilla Firefox.

Прочитај повеќе

На хакерскиот Pwn2own напревар Safari падна за изнанадувачки 5 секунди, земајќи му го приматот на IE како прелистувач кој си има традиција на најбрзо паѓање. Pwn2own e натпревар за хакерски вештини кој се фокусира на веб прелистувачи и мобилни уреди. Целта е сигурносните експерти успешно да ги компромитираат, и за тоа освојуваат парични награди, а компаниите ги учат своите слабости.

Прочитај повеќе