Со цел да се промовира брендот, T-Mobile во Барселона постави платформа за играње Angry Birds во живо. Не сум баш сигурен како успеале да го направат ова во видеото, но изгледа навистина кул, посебно кога експлодираат свињите. Дури има и оркестар кој ја свири музиката од Angry Birds.

Прочитај повеќе

Можеби делува дека гневните птици за многу кратко време завледеаа со светот на мобилните игри, но всушност за„успехот преку ноќ“ требаше „само“ 8 години кога паметните телефони не беа појавени.

Прочитај повеќе