Победникот на естонскиот старт-ап настан Garage48, во кој учесниците креираат веб сервиси за само 48 часа, е Kratid.com сервис за креирање и чување на виртуелни миленичиња. Виртуелните добра се доста привлечно нешто во сајбер просторот ваквите сервиси имаат доста потенцијал.

Прочитај повеќе