Apple најави мала, но значителна промена која ќе израдува најголем дел од девелоперите. Компанијата од 1 јануари ќе го намали делот кој го зема од девелопери кои заработуваат помалку од 1 милион долари на App Store. Компанијата ќе ја намали својата провизија на 15 отсто (сега изнесува 30 отсто). Станува збор за нова програма на […]

Прочитај повеќе