Новата верзија на Hypertext Transfer Protocol, HTTP/2 е финализирана и по добивањето на RFC броевите и финални уредувања ќе биде објавена, јави Марк Нотингем, заседавач со IETF работната група, на својот блог. Верзијата на HTTP која моментално е во употреба HTTP/1.1 e воведена во 1999 година, односно пред 16 години. HTTP/2 е базиран на Google […]

Прочитај повеќе

Twitter и досега нудеа логирање преку безбедносниот HTTPS метод, но новина е што сега тоа можете да го нарправите со еден клик во нагодувањата на вашиот профил и да ја одберете оваа опција да биде овозможена постојано.

Прочитај повеќе

TP-Link TL-WR740N е комбиниран жичен/безжичен мрежен уред кој најчесто се користи и е предвиден за мали канцеларии и домашни безжични мрежи, пишува SaleSk во својата рецензија на „рутерчето“.

Прочитај повеќе

Таткото на Вебот, Тим Бернерс-Ли вели дека друштвените мрежи и компании кои нудат сервиси ќе го скратат демократскиот потенцијал на мрежата.

Прочитај повеќе

На f8 конференцијата за девелопери се најавија доста промени на Facebook, од гасење на Facebook Connect и претставување на кредитите и нови правила за приватност, до претставување на Community Pages и Open Graph протоколот…

Прочитај повеќе