Либерти Колинс е родена со ретка состојба, билатерална микрофталмија. Од самото раѓање едно од очите на Либерти беше 40% помало од другото. Поради ова, од најрана возраст морала да користи простетичко помагало. Нејзиниот татко, Двајт Колинс, по неколку непријатни искуства се одлучи самиот, со помош на YouTube видеа да га направи најдоброто око за Либерти. […]

Прочитај повеќе