Тwitter ќе им овозможи на огласувачите да таргетираат реклами на 20 различни јазици. Јазичното таргетирање, кое е достапно преку Ads API, е уште една алатка за прикажување на порелевантни реклами – кои се 90 отсто од приходите на Twitter – покрај таргетирањето според интерес, клучни зборови, пол и географска локација. Со јазичното таргетирање огласувачите ќе […]

Прочитај повеќе

Промовираните твитови од сега ќе се појавуваат и на мобилните уреди. Ова беше најавено претходно, а од среда станува и официјално. Промовираните твитови (ова се всушност рекламни твитови) ќе се приклучат на промовираните профили кои ќе се појавуваат на мобилните уреди. Интересно, огласувачите ќе може да одберат дали нивните рекламни твитови ќе можат да се […]

Прочитај повеќе

Во изработка се брендирани страни преку кои рекламните агенции ќе можат да споделат соодветни пораки, според извори запознаени со ситуацијата, пишува Marketing Magazine.

Прочитај повеќе